κερατόκωνος , τι ειναι και πως αντιμετωπιζεται

Ο κερατόκωνος είναι πραγματικά μια προοδευτική κατάσταση όρασης όταν ο τυπικά στρογγυλεμένο κερατοειδή και αρχίζει να φουσκώνει σε ένα χωνικό σχήμα. Αυτός ο κώνος μορφή εκτρέπει το ελαφρύ βάρος καθώς μπαίνει στην προσοχή στη στρατηγική του στο φωτισμό-ευαίσθητο αμφιβληστροειδή, οδηγώντας σε παραμορφωμένη όραση.

Ο κερατόκωνος μπορεί να συμβεί σε ένα ή Παρομοίως μάτια και συχνά θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια των εφήβων του ατόμου ή στις αρχές της δεκαετίας του ‘ 20.

Τα σημάδια και τα συμπτώματα του κερατόκωνος

Ως ο κερατοειδής μπορεί να είναι πιο ασυνήθιστη εφαρμογή, ενεργοποιεί εντατικοποίηση μυωπία και ακανόνιστος αστιγματισμός για την παραγωγή, αναπτύσσοντας περισσότερα προβλήματα με αλλαγμένη και θολή όραση. Μπορεί επίσης να συμβεί λάμψη και ελαφριά ευαισθησία.

Συνήθως, οι κερατοκονικές άνθρωποι εμπειρία αλλαγές στη συνταγή τους γυαλί ματιών κάθε φορά που κάνουν μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο γιατρό τους.

Τι προκαλεί κερατόκωνο;

Μελέτες υποδεικνύουν την αποδυνάμωση του κερατοειδούς μυ σας που οδηγεί σε κερατόκωνο μπορεί να είναι ως αποτέλεσμα μιας διαφοράς των ενζύμων πεπτικής στήριξης μέσα στον κερατοειδή χιτώνα. Αυτή η διαφορά βοηθά να κάνει τον κερατοειδή πολύ πιο επιρρεπή σε οξειδωτικές βλάβες από τα υλικά που ονομάζονται τοξίνες, οδηγώντας σε αυτό σε βλάβη και διόγκωση frontward.

Παράγοντες κινδύνου για οξειδωτικά προβλήματα και εξασθένιση του κερατοειδούς χαρακτηριστικό αποτελεί κληρονομική προδιάθεση, σκιαγραφώντας γιατί κερατόκωνου συχνά επηρεάζει πολλαπλά μέλη των ίδιων αγαπημένων.

Ο κερατόκωνος συνδέεται επίσης με την υπερέκθεση σε υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες στο άμεσο ηλιακό φως, το υπερβολικό τρίψιμο της όρασης, την ιστορία των ανεπαρκώς σταθερών φακών επαφής και την ευαισθησία της χρόνιας όρασης.

Θεραπεία με κερατόκωνο

Μέσα στην πιο ήπια μορφή Κερατόκωνος, γυαλιά ή ήπιους φακούς μίας χρήσης

μπορεί να βοηθήσει. Αλλά επειδή η ασθένεια εξελίσσεται μαζί με τον κερατοειδή και γίνεται όλο και πιο ακανόνιστος σε καλή κατάσταση, φλιτζάνια και τυπική λεπτή επαφή με τα σχέδια φακού της κάμερας δεν θα παρέχει πλέον αρκετή Διόρθωση όρασης.

Οι θεραπείες για το σύγχρονο κερατόκωνο ενσωματώνουν:

1. διασταύρωση κερατοειδούς

Αυτή η θεραπεία, που ονομάζεται επίσης κερατοειδούς κολλαγόνου διασταυρούμενη σύνδεση ή CXL, ενισχύει τους ιστούς του κερατοειδούς για να σταματήσει την διόγκωση της επιφάνειας του ματιού στο κερατόκωνο.

Διασταύρωση κερατοειδούς

Ο στόχος του κερατοειδούς cross-οπισθοσύνδεσης είναι συνήθως να ενισχύσει τον κερατοειδή, αυξάνοντας τον όγκο των  “άγκυρες ” που συνδέουν ίνες κολλαγόνου από κοινού. (Διάγραμμα: το ίδρυμα της προοπτικής μπόξερ Ουασλερ)

Οι δύο κύριες παραλλαγές της διασταύρωσης του κερατοειδούς: επιθήλιο-μακριά και επιθήλιο-on.

Με το επιθηλίου-μακριά διασταυρώνεται, το εξωτερικό κάλυμμα του κερατοειδούς σας (ονομάζεται επιθήλιο

) λαμβάνεται μακριά για να επιτρέψει την πρόσβαση της ριβοφλαβίνη, ένα είδος β θρεπτικής, στον κερατοειδή, η οποία με τη σειρά της είναι ενεργοποιημένη με υπερβιολετί ελαφρύ βάρος.

Χρησιμοποιώντας τη στρατηγική επιθηλίου-για (επίσης γνωστή ως διασταυρώμενα διασταυρωμένα σταυροειδή), το επιθήλιο του κερατοειδούς παραμένει ανέπαφο μέσω της θεραπείας. Τα οφέλη περιλαμβάνουν λιγότερη πιθανότητα μόλυνσης, πολύ λιγότερο πόνο, τότε μια εργάσιμη ημέρα γραφικών επούλωση.

Η μέθοδος Photrexa/KXL προς το παρόν μπορεί να είναι η μόνη ομοσπονδιακή διοίκηση φαρμάκων-αποδεκτή θεμέλια και μέθοδος για την πολλαπλή θεραπεία του κερατοειδούς για την εντατικοποίηση του κερατόκωνος στις ΗΠΑ. Παρ ‘ όλα αυτά, τα μάτια των γιατρών μπορούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα άλλες μεθόδους σταυροβφλαβοριβίνη/UV ήπια διασταυρώσεις για να κάνουν σημαντικά λιγότερο επεμβατική, επιθηλίου-σε πολλαπλή θεραπεία για κερατόκωνο-όπως η μέθοδος cross-R του Holcomb C3-ρ.

Η διασταύρωση του κερατοειδούς μπορεί να μειωθεί δραστικά η ζήτηση για μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς μεταξύ των κερατόκωνων ατόμων. Επιπλέον, πρόκειται να ερευνηθεί για να χειριστεί ή να αποτρέψει επιπλοκές επακόλουθη λέιζερ ή κάποια άλλη προοπτική διόρθωση χειρουργική θεραπεία.

Χρησιμοποιώντας ένα μίγμα από διασταυρώσεις του κερατοειδούς και Intacs εμφυτεύματα παρέχει επίσης αποκάλυψε υποσχόμενη αποτελέσματα για την αντιμετώπιση του κερατόκωνος. Επίσης, η επιτάχυνση της ήπιας έως λογικής κερατόκωνου είναι με ασφάλεια και ασφάλεια και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με ένα μίγμα από διασταυρώσεις του κερατοειδούς και εμφύτευση της οτορικός σας IOL.

2. έθιμο που έχουν γίνει ομαλή φακούς μίας χρήσης

Αρκετά πρόσφατα, κάντε επαφή με τους προμηθευτές φακών κάμερας έχουν κυκλοφορήσει έθιμο ήπιων επαφών ειδικά σχεδιασμένο για να διορθώσει απαλό-σε-εύλογο κερατόκωνο. Αυτοί οι φακοί παράγονται-να-πάρει σύμφωνα με τα διεξοδικά μεγέθη των κερατοκονικών ματιών του ατόμου και μπορεί να γίνει πιο άνετη από ό, τι βενζίνη διαπερατά φακούς (πλοήγηση GPS) ή διασταύρωση φακούς επαφής για πολλούς καταναλωτές.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έθιμο έκανε ομαλή συνεργάτες που προσφέρονται για τη διόρθωση του κερατόκωνος ενσωματώνουν:

Φακός KeraSoft (Bausch Lomb). Οι φακοί κάμερας υδρογέλης με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορεί να ενδείκνυται περίπου 20 (D) μυωπία, ή μεγαλύτερη σε-12 D αστιγματισμού.

Οι φακοί επαφής του NovaKone (Bausch Lomb). Αυτές οι μέθοδοι-Η2Ο φακοί επαφής υδροgel μπορεί να είναι κατάλληλη περίπου 30 D της μυωπίας ή της διορατικότητας ή υψηλότερη σε-10 D του αστιγματισμού.

Οι δύο φακοί διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα μεταβλητών προσαρμογής για κάθε εξατομικευμένο αγώνα και είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από το τυπικό λείο φακό για μεγαλύτερη σταθερότητα με ένα κερατόκωνο μάτι.

Έθιμο έκανε τοματογενείς σχέσεις για κερατόκωνου είναι σημαντικά πιο υψηλές τιμές από ό, τι τυπικές απαλές επαφές, αλλά η κάλυψη της ασφάλισης όρασης μπορεί να ασχοληθεί με μερικά από τα κόστη που σχετίζονται με τους φακούς επαφής για κερατόκωνου.

ΔΕΙΤΕ επισης: λύσεις από ένα οφθαλμίατρο για τον κερατόκωνο

3. βενζινοκίνητα διαπερατά επαφές

Απλά επειδή τα γυαλιά και οι μαλακές επαφές συχνά δεν είναι σε θέση να δώσουν ικανοποιητική γραφική οξύτητα σε περιπτώσεις κερατόκωνος, το καύσιμο διαπερατά φακούς επαφής συνήθως θα είναι η προτιμώμενη θεραπεία. GP θάλαμο φακών πάνω από τον κερατοειδή, αντικαθιστώντας τη μη φυσιολογική μορφή του με μια καθαρή, τυπική διυδρικό επιφάνεια για τη βελτίωση της όρασης.

Οι τοποθετωμένες φακοί μίας χρήσης πάνω σε ένα μάτι με κερατόκωνο συνήθως είναι δύσκολο και χρονολήψη. Μπορείτε να αναμένετε συχνή δώσει πίσω συνεδρίες στα μάτια κατάλληλο πάροχο φροντίδας, έτσι ώστε το άτομο μπορεί να κάνει καλό-Track την εφαρμογή συν τα φάρμακά σας, ιδιαίτερα αν κερατόκωνου σας είναι συνεχώς πρόοδο.

Διαχείριση τροφίμων και φαρμάκων-εγκεκριμένη διασταυρούμενη σύνδεση κερατοειδούς

Για την επιτάχυνση του κερατόκωνος, μόνο ο κερατοειδής του Αβέντρο πάει κατά μήκος-σύνδεση διαδικασία είναι εγκεκριμένη από το FDA και καλύπτονται ευρέως με την ασφάλιση.

Το 2016, ο κερατοειδής του Αβέντρο ήταν η διαδικασία της υπερσύνδεσης αυξήθηκε να είναι το κυριότερο και μόνο εγκρίθηκε από το FDA κερατοειδούς διασταυρούμενη λύση για το σύγχρονο κερατόκωνο. Έκτοτε, η μέθοδος έχει ολοκληρωθεί πολύ περισσότερο από 18.000 περιόδους σε πάνω από 300 τεχνικές σε όλη τη χώρα.

Αυτές τις μέρες, η διαδικασία πληρώνεται συνήθως από την ασφαλιστική πολιτική.

Κάντε κλικ στη σύνδεση για να εξετάσετε την ασφαλιστική σας κάλυψη

Συντηρείται από την εθνική βάση Κερατόκωνος, αυτή η ασφαλής, ελάχιστα επεμβατική εξωτερική διαδικασία λειτουργεί με την σκλήρυνση του τρωτού κερατοειδούς σε αργή ή διακοπή της εξέλιξης της πάθησης.

Βεβαιωθείτε ότι η ζεύξη σας είναι αποδεκτή από το FDA και καλύπτεται με ασφάλεια.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να εντοπίσετε έναν σύμβουλο κερατοειδούς κοντά σας

Βασικές πληροφορίες ασφαλείας

Αποδεκτές χρησιμοποιεί

Φωτοδίνη ιξώδες® (5 ‘-φωσφορικό ριβοφλαβίνη σε 20% δεξτρίνη οφθαλμολογική απάντηση) και Φωτοδίνη® (5 ‘-φωσφορικό ριβοφλαβίνη-φωσφορικού οφθαλμικό επιλογή) χρησιμοποιούνται μαζί με το KXL® σύστημα στον κερατοειδή cross-σύνδεση για να ασχοληθεί με τη θέα στην οποία ο κερατοειδής, ο κρύσταλλος καθαρό θόλο σχηματίζεται περιοχή που αντιμετωπίζει την μπροστινή πλευρά στην όραση, συνεχίζει να αποδυναμώνεται μέσω της προόδου της πάθησης κερατόκωνου ή επακόλουθη διάθλασης χειρουργική, μια μέθοδος για την επισκευή ή τη βελτίωση της προοπτικής σας.

Ενημερώστε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης αν είστε μέλλων ή θέλετε να μείνετε έγκυος.

Σημαντικές βασικές λεπτομέρειες ασφαλείας

Μπορεί να εμφανιστεί η ελκώδης κερατίτιδα, πιθανώς σοβαρή οφθαλμική ασθένεια. Ο γιατρός σας θα πρέπει να παρακολουθεί τα προβλήματα στην εξωτερική επικάλυψη του κερατοειδούς στην όραση για ανάλυση.

Η πιο χαρακτηριστική οφθαλμική παρενέργεια είναι ομίχλη. Άλλες οφθαλμικές παρενέργειες αποτελούνται από ερεθισμό, καλές λευκές έγχρωμες γραμμές, αποξηραμένη όραση, παρεμβολή του κυτταρικού υλικού της περιοχής, πόνος στα μάτια, ευαισθησία στο φως, μειωμένη ευκρίνεια της όρασης και θολή όραση. Οι πληροφορίες ευκαιρίας που παρέχονται με τα ακόλουθα δεν είναι πλήρεις. Για να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες, συνεννοείστε με το γιατρό σας.

Πήγαινε στο http://www.livingwithkeratoconus.com/για να πάρεις την ομοσπονδιακή διοίκηση ναρκωτικών.

Θα πρέπει να τεκμηριώσετε όλες τις αρνητικές επιπτώσεις προς την ομοσπονδιακή διοίκηση ναρκωτικών. Πηγαίνετε στο http://www.fda.gov/medwatch, ή να πάρει σε επαφή με 1-800-FDA-1088.

4. “λαθραία ” φακοί μίας χρήσης

Λόγω του γεγονότος που ενδείκνυται ένα διαπερατό καύσιμο κάνει επαφή με φακό περισσότερο από έναν κώνος-σχεδιασμένο κερατοειδή μπορεί συχνά να είναι δυσάρεστο για ένα άτομο με κερατόκωνο, ορισμένοι επαγγελματίες θεραπεία όρασης υπέρ “λαθραία ” δύο διαφορετικούς τύπους φακών μίας χρήσης για τα ίδια μάτια.

Για κερατόκωνο, αυτή η μέθοδος συνεπάγεται την τοποθέτηση ενός μαλακών φακών επαφής, όπως ένα συγκεκριμένο κατασκευασμένο από υδρογέλη σιλικόνης, εντός της όρασης μετά την οποία τοποθέτηση ενός GP φακούς πάνω από το απαλό φακό της κάμερας. Αυτή η μέθοδος αυξάνει την ατομική άνεση και ευκολία για το λόγο ότι ο ομαλή φακός συμπεριφέρεται παρόμοια με ένα χαλάκι πλήρωσης κάτω από το άκαμπτο φακό zoom GP.

Ο ειδικός φροντίδας των οραμάτων σας θα ελέγξει σφιχτά την εγκατάσταση του “κουβαλητή ” φακών χρήσης για να κάνει ορισμένα επαρκή Ο2 να φτάσει στην επιφάνεια του αντίστοιχου οράματος σας, το οποίο μπορεί να είναι ένα πρόβλημα όταν δύο φακοί έχουν την ίδια όραση. Ακόμα κι έτσι, οι περισσότεροι σύγχρονοι συνεργάτες-εξίσου GP και ευγενικοί-συνήθως έχουν αρκετή διαπερατότητα οξυγόνου για την ασφαλή φόρμα “Καβάλα “.

5. υβριδικοί φακοί μίας χρήσης

Οι εξαιρετικά υγιείς και καθαρές επαφές της KONE που κατασκευάζονται από το Συνεργι συνδυάζουν ένα πολύ φρέσκο αέρα-διαπερατό κέντρο που χρησιμοποιεί μια λεπτή περιφερική “φούστα. ” αυτοί οι φακοί κάμερας είχαν σχεδιαστεί ειδικά για το κερατόκωνο, και επίσης την κύρια περιοχή GP από το φακούς μέσα στον κώνο-μορφοποιημένα κερατοειδή για βελτιωμένη άνεση και ευκολία.

Οι υβριδικοί φακοί επαφής σας παρέχουν την απότομη όραση του διαπεράντου καυσίμου σας να μιλούν με φακό και αθλητική άνεση ότι ο ανταγωνισμός από τους απαλείς φακούς επαφής, σύμφωνα με το Συνεργι-Ναι. Ultra υγεία και καθαρά Kone μπορούν να αγοραστούν σε μια ευρεία ποικιλία των κατευθυντήριων γραμμών για να παρέχει μια εφαρμογή που συμμορφώνεται όμορφα στο ασυνήθιστο μοντέλο της μια κερατόκωνη όραση.

6. σκυλοδολίδα και ημι-σκυλάδης φακός

Αυτά είναι τυπικά μεγάλης διαμέτρου διαπερατά συνεργάτες-αρκετά μεγάλα για το πώς η περιφέρεια και η άκρη των φακών χαλαρώνουν στο “λευκό χρώμα ” στα μάτια (σκληρός).

Οι φακοί επαφής με τη μηχανή ασχολούνται με ένα μεγαλύτερο τμήμα του σκληρού χιτώνα, ενώ οι ημι-οφθαλμακοί φακοί κάμερας καλύπτουν ένα μικρότερο μέρος.

Απλώς και μόνο επειδή η μέση των οφθαλμικών και ημι-διαβραχιώνων φακών στον ακανόνιστου σχήματος κερατοειδούς, αυτοί οι φακοί επαφής δεν χρησιμοποιούν ένταση στην κωνική επιφάνεια του ματιού για την βολική εφαρμογή.

Αυτοί οι μεγαλύτεροι φακοί είναι πολύ πιο σταθεροί από τους παραδοσιακούς φακούς επαφής με βενζίνη, οι οποίοι μεταφέρουν με κάθε βλεφάρισμα, επειδή περιλαμβάνουν μόνο μια περιοχή του κερατοειδούς.

7. προσθετικά φακούς

Τα μάτια με προχωρημένο κερατόκωνο μπορεί να απαιτήσει μια εξελιγμένη προσθετική σχεδίαση φακών και στυλ.

Ένα καλό παράδειγμα είναι οι φακοί κάμερας που έχουν γίνει από την προσέγγιση EyePrintPRO (αποτύπωμα αποτυπώματος). Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί ιδιόκτητη ειδική τεχνολογία ύψους για να πάει συγκεκριμένα με τις ξεχωριστές ανωμαλίες για κάθε όραμα προσώπου.

Η μέθοδος ξεκινά με ένα αποτύπωμα αποτυπώματος, το οποίο συλλαμβάνει την πλήρη καμπυλότητες ολόκληρης της περιοχής του οφθαλμού. Οι γιατροί στη συνέχεια στέλνουν το τελικό αποτέλεσμα σε ένα εργαστήριο αποτυπώματος για 3-D σάρωση.

Οι εξεταζόμενες Λεπτομέρειες δίνονται στη συνέχεια στην αριθμητικά διαχειριζόμενη διαδικασία κατεργασίας σας για να παραχθεί ένας φακός zoom που ταιριάζει με την αίσθηση ειδικά και έτσι ταιριάζει πλήρως το πρόσωπο κερατοειδή και το σκληρό χιτώνα. Ως αποτέλεσμα της ακριβούς φύσης από την πλάτη της επιφάνειας αγώνα, κορυφαία ποιότητα και εξατομικευμένη οπτική μπορεί να τεθεί στην μπροστινή πλευρά της επιφάνειας του συστήματος.

“Το αποτύπωμα είναι σαν δακτυλικό αποτύπωμα-είναι απολύτως συγκεκριμένο,” επιβεβαιώνει τον προγραμματιστή του αποτυπώματος Δρ Κριστίν Σιντ, ειδικευμένος ιατρικός συσχετισμός Καθηγητής Οφθαλμολογίας και ορατών Επιστημών στο σχολείο της Αϊόβα.

Το EyePrintPRO μπορεί να είναι μόνο σε φόρμα από γιατρούς που περνούν από συγκεκριμένη εκπαίδευση και διαπίστευση. Για να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες και για να βρείτε έναν οπτομέτρη που συνταγογραφεί και ταιριάζει σε αυτόν τον προσθετικό φακό, ελέγξτε την ιστοσελίδα της προθετικής αποτυπώματος.

8. Intacs

Intacs (τεχνολογίες συμπληρωμάτων) είναι η FDA-αποδεκτή σαφή, τόξο σχηματισμένα κερατοειδή ένθετα που μπορεί να τοποθετηθεί σε όλο τον περιφερικό κερατοειδή για να αναδιαμορφώσει το κορυφαίο κορυφή του οράματος για τη σαφέστερη όραση.

Intacs μπορεί να απαιτηθεί όταν οι ασθενείς με κερατόκωνο δεν θα μπορούν πλέον να πάρουν χρήσιμη όραση με επαφές ή γυαλιά.

Πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξει ότι το Intacs μπορεί να ενισχύσει την καλύτερη εικόνα-διορθωμένη οπτική οξύτητα (BSCVA) του κερατόκωνης όρασης με περίπου δύο περιγράμματα πάνω από ένα κανονικό γράφημα όρασης. Τα εμφυτεύματα έχουν το πλεονέκτημα να γίνουν αφαιρούμενα και ανταλλάξιμα. Η χειρουργική διαδικασία συνήθως δεν παίρνει περισσότερο από 10 λεπτά.

Οι Intacs μπορεί να αναβάλλουν αλλά δεν μπορούν να προστατευτούν από μεταμόσχευση κερατοειδούς αν ο κερατόκωνος προχωρήσει σταθερά.

9. τοπογραφία-καλά καθοδηγούμενη αγώγιμη κερατοπλαστική

Όταν η περισσότερη μελέτη είναι απαραίτητη, παλαιότερα αποτελέσματα μιας μικρής μελέτης που περιλαμβάνει τοπογραφία-καθοδηγούμενη αγώγιμη κερατοπλαστική (CK) παρουσιάσει αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει κομψή προβλήματα εντός της επιφάνειας του κερατοειδούς εμβαδόν.

Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί ρεύμα από το ράδιο surf, εφαρμόστηκε με ένα μικρό καθετήρα σε μια σειρά από λεπτομέρειες εντός της περιφέρειας του κερατοειδούς για να αναδιαμορφώσει την μπροστινή πλευρά επιφάνεια του ματιού. Ένα τοπογραφικό  “γράφημα ” κατασκευασμένο από φορητό υπολογιστή ή απεικόνιση υπολογιστή στην επιφάνεια του ματιού βοηθά στη δημιουργία εξατομικευμένων προγραμμάτων θεραπείας.

10. μεταμόσχευση κερατοειδούς

Πολλοί άνθρωποι με κερατόκωνου δεν μπορούν να δεχτούν μια εταιρεία κάνει επαφή με φακό κάμερας, ή φθάνουν στο σημείο όπου φακοί επαφής ή κάποιες άλλες θεραπείες δεν δίνουν πλέον κατάλληλη όραση.

Η τελική λύση που πρέπει να εξεταστεί μπορεί να είναι μια μεταμόσχευση κερατοειδούς, αλλιώς γνωστό ως ένα σπάσιμο μέσω κερατοπλαστική

(PK ή PKP). Ακόμα και μετά από μεταμόσχευση, πιθανότατα πρέπει να έχετε γυαλιά ηλίου ή φακούς επαφής για πολύ σαφή όραση.

Create your website with WordPress.com
Get started